søndag 4. juli 2010

Kampala!

Vi har naa snart vaert en uke i Kampala, som er Ugandas hovedstad. Semei, som er nasjonalkoordinator i Chrisc-Uganda, har laget et veldig bra program for oppholdet vaart her, slik at vi har faat gjort masse spennende!

Chrisc i Uganda er delt i 5 ulike distrikter, med tilsammen 30 lokallag. De ulike distriktene er Mbale, Kisoro, Ndejje, Kampala og Arua. Den forste hele dagen her var vi paa St.Martin, som er en skole her i Kampala hvor begge de to lokallagene i Kampala har sine treninger. Vi var paa skolebesok, noe som selvfolgelig innebar et besok paa rektors kontor. Rektoren var en veldig trivelig og blid liten fyr, som satte veldig pris paa vaart besok. Etter rektor gikk var vi innom ulike klasserom hvor vi presenterte oss og sang velsignelsen... Vi sang nok velsignelsen seks-syv ganger for vi var ferdige. Uansett var det veldig trivelig aa mote ungdommene, og det var spennende aa faa se en typisk skole i Uganda.

Ellers var vi med teamet som reiser fra Agder (som ogsaa har vaert i Kampala i flere dager) til Ndejje en dag. Der sto de for seminaret, mens vi var en mellomting mellom observatorer, arrangorer og deltakere. Turen til Ndejje var spennende. For det forste var vi ni personer i en syvseter. Men det som var spennende var veien det siste stykke til Ndejje. Det var det vi i Norge vil kalle en traktorvei. Denne veien kjorte vi paa i ca 20 minutter i det som foltes som villmarka, for plutselig Ndejje-distriktet aapenbarte seg. Fasinerende!

I gaar hadde vi selv vaar forste seminardag. Den hadde vi for Chrisc-ledere her i Kampala, paa St.Martin. Dette var ikke avtalt for vi kom til Kampala, men da Semei foreslo det syntes vi det hortes spennende ut, og sa ja.Vi gikk for et teambuilding- og et leadership-seminar. Det var i og for seg utfordrende, men forst og fremst givende og spennende! Vi mener det ble en suksess!

I tillegg har vi brukt litt tid paa Chrisc-kontoret, hvor Semei sitter i kontorfelleskap med Strommestiftelsen, som var de som kom med ideen til aa starte Chrisc. I tillegg sitter Mike Waschira der, som er regionalkoordinator (for hele Ost-Afrika). Vi har ogsaa faatt sett sentrum i Kampala, og i dag tidlig var vi paa gudstjeneste sammen med Semei i sentrum...

I morgen reiser vi fra Kampala, og da skal vi paa safari! :)
Etter to dager med safari reiser vi til Arua, vaart vennskapsdistrikt.

2 kommentarer:

  1. Pass dere for løvene!
    Ser ut som det har gått brukbart til nå. Lykke til i Arua.

    SvarSlett
  2. Arua var en suksess! Deltakerne paa seminaret var engasjerte, og vi er fornoyd med dagene i Arua. Naa er vi i Kampala, og skal snart vende nesen mot Zansibar. Grunnet ekstremt daarlig tilgang paa internett, har vi ikke fatt oppdatert denne siden slik vi skulle ha onsket. Kanskje vi faar skrevet litt paa Zansibar.

    Hilsen fra oss i Uganda!

    SvarSlett