søndag 3. juli 2011

Les gjerne mer om YOSC i Rwanda:
http://yoscrwanda.blogspot.com/

In the land of a thousand hills

De første dagene i Kigali er gjennomført, og det har vært noen inspirerende og spennende dager. Kigali er en fantastisk vakker by, og CHRISC Rwanda en fantastisk organisasjon. De har hatt sine fartsdumper, men har nå fått registrert seg som gyldig organisasjon, YOSC (Youth Sports Contact). For at det ikke skal være noen forvirring, tilsvarer YOSC CHRISC. På grunn av registreringsproblemer, var det lettere å registrere organisasjonen hos myndighetene uten religiøst innhold. De har ekspandert med kvalitet som grunnlag og har i dag 37 lag, i tillegg til 2 jentelag. Det er veldig inspirerende å se hvordan de trener opp gode trenere og ledere. I dag blir YOSC i Rwanda ledet av Paul Otieno fra Kenya, som har fått med seg et dyktig lederteam med dyktige karer fra Kigali.

Vi har kommet i gang med seminarene, og det er veldig lærerikt også for oss som holder dem. Responsen er god, vi utfordrer og blir utfordret. Det er veldig kjekt med seminarene, for vi blir godt kjent med deltakerne. Deltakerne er alt fra ledere og trenere til spillere i YOSC. Det er kjekt å se hvor godt de samarbeider, og hvordan trenerne har trygghet og autoritet hos spillere. Vi ser også at YOSC har gitt mange et nytt og reelt fremtidshåp.

En av de første dagene i Kigali ble brukt til å besøke Genocide memorial centre. Til tross for landets sterke historie, er Rwanda i dag et av de landene i Afrika som har størst økonomisk vekst.

1.juli var vi på vår første trening med YOSC. Vi deltok da på treningen til gutter under 13 år. De var dyktige og det er kjekt å se hvordan treningene fungerer her i Rwanda. 2.juli var det klart for vennskapskamp mellom lederne for to av distriktene, Nyamirambo og Gikondo. Det var veldig kjekt! Stemningen var god, samtidig som vi fikk knyttet sterkere bånd med CHRISC-troppen. Vi må ikke glemme Morten som ble dagens helt på Gikondo da han utlignet til 1-1 5 minutter før slutt.


På vegne av teamet,

Miriam Natalie Kvalsvik

1500 kilometer moro

26.juli
East African cup var over for denne gang og team Oslo/Trondheim snudde nesen mot Rwanda. Etter litt ”African time” var bussen klar, kun fire timer etter tiden, og 4 mzungoer på afrikansk rutebuss var på veien. Bussen var behagelig og takket være reisesyketablettene, våknet vi senere i Nairobi. Der spiste vi middag på den lokale busstasjonen, og selv om kjøttet havnet på gulvet, ble det både servert og spist.



27.juli
Vi overnattet i Nairobi og fikk endelig sovet ut, da vi ikke trengte å stå opp før 05.30. En annen positiv overraskelse var at bussen dro fra Nairobi kun 15 minutter etter tiden. I varierende vær, natur, infrastruktur og stemning på den lokale bussen, ristet vi videre. På turen var vi så heldige å få se både Nilen og Victoriasjøen. I Kampala, Uganda, skulle vi bytte buss til Rwanda, og det var tomt for vann og kjeks. Da satt vi hvite i et hjørne med alle dollarene våre, men kunne ikke kjøpe noe. Vi var ganske desperate og lette frem vannrensetablettene for det lokale springvannet. Da kom en av trenerne til Chrisc-Rwanda og delte av det lille de hadde. En tankevekker!



Det var knyttet en liten spenning til hver grenseovergang, men det gikk veldig bra. 48 timer på buss senere var vi vel framme i Kigali, Rwanda, 28.juli.



Miriam Natalie Kvalsvik

fredag 1. juli 2011

Vi are going on the safari!

(23.-24. juni)

Midt i East Africa cup, reiste nesten hele den norske gjengen på safari. Torsdag og fredag ble viet til å se Afrikas 5 store: Løve, leopard, elefant, bøffel og nesehorn. Vi ble hentet i Moshi tidlig torsdag morgen i 4 safariombygde landcruisere og satte kursen mot Tangire nasjonalpark. Denne parken er kjent for sine elefanter. Og elefanter fikk vi sett, i tillegg fikk vi også se en løves jakt på pumba (vilsvin) samt giraff, sebra, gnu, bøffel med flere.
Etter vi var ferdige i Tangire reiste vi videre mot Ngorogorokrateret. Rundt en time fra stanset vi for å overnatte. Natta skulle tilbringes i telt, midt i Afrika, dog ikke midt i villmarken. Før soveposen skulle inntas var det middagen. Den ble 4 timer forsinket. Men vi holdt humøret oppe, bl.a. med KRIK's jubileumsdans.

Dagen etter reiste vi helt opp til toppen av Ngorogorokrateret. Dette er en tidligere vulkan på over 4000 meter som kollapset og som nå er bostedet til flokker av typiske safariedyr. Her fikk vi, i tillegg til dyrene i Tangire, bl.a. sett nesehorn, flodhest, hyene og sjakal. Dermed endte vi opp med 4 av de 5 store, altså løve, bøffel, elefant og nesehorn. Leopard får vi se en annen gang. Nå skal det sises at alle utenom meg på teamet har vært på safari før og sett de 5 store, men men. Etter noen timer med kikking hadde vi lunsj nede i krateret ved en dam full av flodhester og med to-tre løver bare noen hundre meter unna. Deretter satte vi kursen opp av krateret igjen, på veier som best kan sammenlignes med veien i Flåklypa.
Siste økt av turen var tilbake til Moshi, en tur som endte på rundt 5 timer, og med en til slutt meget irritert sjåfør som hadde gassen i bånd og ingen hemninger når det kom til forbikjøringer. Men vi kom oss i livet hjem, litt mørbanka, men med mange nye dyr på netthinnen.



Tommy Årseth
For 2011 teamet


(Sjekk ut http://team2011.posterous.com/ for bilder)