fredag 1. juli 2011

Vi are going on the safari!

(23.-24. juni)

Midt i East Africa cup, reiste nesten hele den norske gjengen på safari. Torsdag og fredag ble viet til å se Afrikas 5 store: Løve, leopard, elefant, bøffel og nesehorn. Vi ble hentet i Moshi tidlig torsdag morgen i 4 safariombygde landcruisere og satte kursen mot Tangire nasjonalpark. Denne parken er kjent for sine elefanter. Og elefanter fikk vi sett, i tillegg fikk vi også se en løves jakt på pumba (vilsvin) samt giraff, sebra, gnu, bøffel med flere.
Etter vi var ferdige i Tangire reiste vi videre mot Ngorogorokrateret. Rundt en time fra stanset vi for å overnatte. Natta skulle tilbringes i telt, midt i Afrika, dog ikke midt i villmarken. Før soveposen skulle inntas var det middagen. Den ble 4 timer forsinket. Men vi holdt humøret oppe, bl.a. med KRIK's jubileumsdans.

Dagen etter reiste vi helt opp til toppen av Ngorogorokrateret. Dette er en tidligere vulkan på over 4000 meter som kollapset og som nå er bostedet til flokker av typiske safariedyr. Her fikk vi, i tillegg til dyrene i Tangire, bl.a. sett nesehorn, flodhest, hyene og sjakal. Dermed endte vi opp med 4 av de 5 store, altså løve, bøffel, elefant og nesehorn. Leopard får vi se en annen gang. Nå skal det sises at alle utenom meg på teamet har vært på safari før og sett de 5 store, men men. Etter noen timer med kikking hadde vi lunsj nede i krateret ved en dam full av flodhester og med to-tre løver bare noen hundre meter unna. Deretter satte vi kursen opp av krateret igjen, på veier som best kan sammenlignes med veien i Flåklypa.
Siste økt av turen var tilbake til Moshi, en tur som endte på rundt 5 timer, og med en til slutt meget irritert sjåfør som hadde gassen i bånd og ingen hemninger når det kom til forbikjøringer. Men vi kom oss i livet hjem, litt mørbanka, men med mange nye dyr på netthinnen.



Tommy Årseth
For 2011 teamet


(Sjekk ut http://team2011.posterous.com/ for bilder)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar