søndag 3. juli 2011

In the land of a thousand hills

De første dagene i Kigali er gjennomført, og det har vært noen inspirerende og spennende dager. Kigali er en fantastisk vakker by, og CHRISC Rwanda en fantastisk organisasjon. De har hatt sine fartsdumper, men har nå fått registrert seg som gyldig organisasjon, YOSC (Youth Sports Contact). For at det ikke skal være noen forvirring, tilsvarer YOSC CHRISC. På grunn av registreringsproblemer, var det lettere å registrere organisasjonen hos myndighetene uten religiøst innhold. De har ekspandert med kvalitet som grunnlag og har i dag 37 lag, i tillegg til 2 jentelag. Det er veldig inspirerende å se hvordan de trener opp gode trenere og ledere. I dag blir YOSC i Rwanda ledet av Paul Otieno fra Kenya, som har fått med seg et dyktig lederteam med dyktige karer fra Kigali.

Vi har kommet i gang med seminarene, og det er veldig lærerikt også for oss som holder dem. Responsen er god, vi utfordrer og blir utfordret. Det er veldig kjekt med seminarene, for vi blir godt kjent med deltakerne. Deltakerne er alt fra ledere og trenere til spillere i YOSC. Det er kjekt å se hvor godt de samarbeider, og hvordan trenerne har trygghet og autoritet hos spillere. Vi ser også at YOSC har gitt mange et nytt og reelt fremtidshåp.

En av de første dagene i Kigali ble brukt til å besøke Genocide memorial centre. Til tross for landets sterke historie, er Rwanda i dag et av de landene i Afrika som har størst økonomisk vekst.

1.juli var vi på vår første trening med YOSC. Vi deltok da på treningen til gutter under 13 år. De var dyktige og det er kjekt å se hvordan treningene fungerer her i Rwanda. 2.juli var det klart for vennskapskamp mellom lederne for to av distriktene, Nyamirambo og Gikondo. Det var veldig kjekt! Stemningen var god, samtidig som vi fikk knyttet sterkere bånd med CHRISC-troppen. Vi må ikke glemme Morten som ble dagens helt på Gikondo da han utlignet til 1-1 5 minutter før slutt.


På vegne av teamet,

Miriam Natalie Kvalsvik

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar