søndag 3. juli 2011

1500 kilometer moro

26.juli
East African cup var over for denne gang og team Oslo/Trondheim snudde nesen mot Rwanda. Etter litt ”African time” var bussen klar, kun fire timer etter tiden, og 4 mzungoer på afrikansk rutebuss var på veien. Bussen var behagelig og takket være reisesyketablettene, våknet vi senere i Nairobi. Der spiste vi middag på den lokale busstasjonen, og selv om kjøttet havnet på gulvet, ble det både servert og spist.



27.juli
Vi overnattet i Nairobi og fikk endelig sovet ut, da vi ikke trengte å stå opp før 05.30. En annen positiv overraskelse var at bussen dro fra Nairobi kun 15 minutter etter tiden. I varierende vær, natur, infrastruktur og stemning på den lokale bussen, ristet vi videre. På turen var vi så heldige å få se både Nilen og Victoriasjøen. I Kampala, Uganda, skulle vi bytte buss til Rwanda, og det var tomt for vann og kjeks. Da satt vi hvite i et hjørne med alle dollarene våre, men kunne ikke kjøpe noe. Vi var ganske desperate og lette frem vannrensetablettene for det lokale springvannet. Da kom en av trenerne til Chrisc-Rwanda og delte av det lille de hadde. En tankevekker!



Det var knyttet en liten spenning til hver grenseovergang, men det gikk veldig bra. 48 timer på buss senere var vi vel framme i Kigali, Rwanda, 28.juli.



Miriam Natalie Kvalsvik

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar